Thursday, March 1, 2012

Vaatekaappi puhelimessa

iPhoneen on saatavana hurmaavin application ikinä; Stylebook http://www.stylebookapp.com/
Stylebookiin voi ladata koko vaatekaapin sisällön ja suunnitella niistä eri asukokonaisuuksia. Applicationissa on myös kalenteri, johon voi merkitä muistiin milloin mikäkin asu on ollut päällä tai suunnitella etukäteen asukokonaisuudet tärkeiden päivien varalle. Kalenterin avulla voi selvittää mikä on oikeasti lempivaatteesi, sillä kalenteri kokoaa vaatteista käyttötilastoa. Ehkä puolen vuoden päästä rohkenen kärrätä kirpputorille kaikki nolla kertaa pidetyt vaatteet ja kengät, kun statistiikka puhuu karua kieltään. Oh well, Stylebook toimii loistavasti myös uusien vaatteiden kauppalistana, sillä Inspiration-osioon voi lisätä kuvia tulevista hankinnoista. Stylebook application maksaa 3,99 usd, uusin versio 5.0. ilmestyi juuri, nyt mukana mm. packing list- toiminto, hurraa!
Stylebook toimii myös hakuteoksena oman vaatekaapin kätköihin, kunhan kaikki vaatekappaleet luetteloi järkevästi; merkki/materiaali/väri/vuosikymmen/tyyli yms.

Stylebookissa on kuvien taustojen poistotoiminto, mutta puhelimen pienellä näytöllä se on aikaavievää ja tuloksesta saattaa tulla suttuinen, vaikka kuvat ottaisi tasaista taustaa vasten. Yrityksen ja erehdysten kautta totesin, että on parasta tehdä vaatekaapin kuvaussessio kunnon kameralla (Canon Ixus) ja poistaa taustat Photoshopissa. Hommaan kului yksi lauantai, mutta vaatekaappi tuli siivottua samalla ja nyt kuvia on kiva katsella. Jos kuvat ottaa digikameralla, kannattaa muistaa pienentää niiden koko, alle 400 kt riittää hyvin.

Hifistelijöille vinkkejä: Kengistä kannattaa valita aina sama jalka ja kuvata ne samaan suuntaan, luettelosta tulee paremman näköinen. Jos omistat sovitusnuken tai kaveri toimii kuvaajana, erityisesti mekot kannattaa kuvata päällä.

English: I love Stylebook app in my iPhone! I took photos of all my clothes and shoes with a digital camera and removed the backgrounds in Photoshop - it's faster and easier I think. the new 5.0 version has some new features, for example a packing list - I been waiting for something like this for years.

No comments:

Post a Comment